Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Porównanie siły ściskającej zniszczenia skorupek jaj kurzych uzyskanych z różnego rodzaju hodowli

Tytuł:
Porównanie siły ściskającej zniszczenia skorupek jaj kurzych uzyskanych z różnego rodzaju hodowli
Autorzy:
Juda, W.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
wytrzymałość na ściskanie
skorupa jaj
compression strength
eggshell
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Przeprowadzono badania porównawcze siły ściskającej potrzebnej do zniszczenia skorupek jaj kurzych z hodowli klatkowej i hodowli ekologicznej. Wyniki wskazują na brak istotnych różnic tego parametru pomiędzy badanymi rodzajami skorupek.
This research investigates differences in compression force needed for destruction of chicken eggshells obtained from cage farming and organic farming. There were no significant differences in this parameter of investigated eggshells.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies