Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of overheating degree on the solidification parameters of AlSi17CuNiMg silumin

Tytuł:
Effect of overheating degree on the solidification parameters of AlSi17CuNiMg silumin
Autorzy:
Piątkowski, J.
Data publikacji:
2010
Słowa kluczowe:
krzepnięcie
proces krzepnięcia
modyfikacja
silumin nadeutektyczny
solidification process
modification
hypereutectic silumins
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Melting technology, especially the temperature of overheating and pouring above the liquidus point Tliq as well as the cooling rate, determine alloy macro - and microstructure, and hence also casting performance properties. These parameters affect the solidification process and the formation of shrinkage cavities and porosity. So, it is important to choose the best parameters of the melting and pouring process, since on these parameters the process of crystal nucleation and growth as well as shaping of the alloy primary structure will depend. Hence it follows that the time-temperature treatment of molten alloys, hypereutectic silumins included, will also affect the solidification process. Therefore it is fully justified to examine in extenso the effect of overheating degree on parameters of the hypereutectic silumin solidification (Tliq, TE, Tsol) and temperature of complex eutectic crystallisation (due to additions of Cu, Ni and Mg), the more that these effects have not been so far fully investigated and understood.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies