Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zastosowanie elektronicznego nosa do oceny jakości żywności

Tytuł:
Zastosowanie elektronicznego nosa do oceny jakości żywności
Autorzy:
Mildner-Szkudlarz, S.
Jeleń, H. H.
Wąsowicz, E.
Data publikacji:
2003
Słowa kluczowe:
żywność
jakość
elektroniczny nos
food
quality
electronic nose
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Termin elektroniczny nos, jako urządzenie do analizy związków lotnych, pojawił się około dwadzieścia lat temu, lecz przydatność laboratoryjna oraz możliwości zastosowania tych instrumentów sięgają kilku ostatnich lat. W pracy przedstawiono obecnie stosowane technologie elektrochemicznych sensorów w konstrukcji elektronicznych nosów i ich zastosowanie w analizie związków lotnych żywności.
The term electronic nose appeared 20 years ago but laboratory usefulness and possibilities of application this instruments have been extended during only the last few years. Currently used sensors technologies have been presented. Application of artificial noses in the food industry has also been presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies