Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Probabilistyczny model temperatury konwekcyjnie suszonej krajanki pora

Tytuł:
Probabilistyczny model temperatury konwekcyjnie suszonej krajanki pora
Autorzy:
Golisz, E.
Jaros, M.
Data publikacji:
2002
Słowa kluczowe:
por
suszenie
temperatura
leek
drying
temperature
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przeprowadzono pomiary zmian temperatury plasterków pora w zależności od temperatury powietrza suszącego i grubości plasterków. Por był suszony w pięciu temperaturach: 40, 50, 60, 70 i 80°C dla trzech grubości plasterków: 4, 8, 12 mm. Modelowano zmiany temperatury funkcją probabilistyczną ze współczynnikami losowymi W oraz ɛ. Wyniki pomiarów modelowania przedstawiono na rysunkach.
The measurements of the changes of temperature of leek slices depending on temperature of drying air and thickness of leek slices were conducted. Leek was dried at five temperatures, from 40 to 80°C, in three thicknesses of slices: 4, 8, 12 mm. Changes of temperature were modelled by function with probabilistic coefficients W and ɛ. The results of measurements and models were plotted on diagrams.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies