Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Chemical components and antidiabetic activity of essential oils obtained by hydrodistillation and three solvent extraction methods from Carthamus tinctorius L.

Tytuł:
Chemical components and antidiabetic activity of essential oils obtained by hydrodistillation and three solvent extraction methods from Carthamus tinctorius L.
Autorzy:
Li, L.
Wang, Q.
Yang, Y.
Wu, G.
Xin, X.
Aisa, H. A.
Data publikacji:
2012
Słowa kluczowe:
Carthamus tinctorius L. (safflower)
essential oils
hydrodistillation
solvent extract
GC-MS
antidiabete activity
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The chemical compositions of essential oils extracted by n-hexane extract (HE), petroleum ether extract (PE), dichloromethane extract (DE), and hydrodistillation (HD) from Carthamus tinctorius L. (safflower) were analyzed by gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS). A total of 86 compounds from four different extracts were identified, and the contents were 97.65%, 98.05%, 98.93%, and 99.68%, respectively. 6,10,14-Trimethyl-2-pentadecanone, hexadecanoic acid, methyl ester, hexadecanoic acid, 8,11-octadecadienoic acid, methyl ester, and 9,12,15-octadecatrien-1-ol were the major constituents of the extracts. The antidiabete activity was assayed in vitro by against protein tyrosine phosphatase 1B (PTP1B). The results showed that the HE exhibited the best in vitro inhibitory enzyme activity against PTP1B, which holds a good potential for treating diabetes and obesity.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies