Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparative Study on the Microplastics Abundance and Characteristics in Marine Protected Area in Karimunjawa National Park, Indonesia

Tytuł:
Comparative Study on the Microplastics Abundance and Characteristics in Marine Protected Area in Karimunjawa National Park, Indonesia
Autorzy:
Widiaratih, Rikha
Marganita, Dia
Suryoputro, Agus Anugroho Dwi
Handoyo, Gentur
Maslukah, Lilik
Satriadi, Alfi
Satya, Eridhani Dharma
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
anthropogenic
characteristics
hydrodynamics
microplastics
marine protected area
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Microplastics (MPs) are discovered in various places even encroaching on marine protected areas (MPA). The aim of this research is to investigate the occurrences of MPs pollutant in MPA and non-MPA in Karimunjawa National Park (KNP). The results showed that MPs from sea surface water were higher in MPA than non-MPA with range as 47.89–106.20 items/L, dominated by fragment, 1–50 µm size, black color and HDPE, LDPE, PP, Nylon, PVC, ABS, and PET in polymer types. It induced since it supplied from it surrounding, specifically the south of MPA, whereas there have been cottage constructions generating many marine debris. These findings indicate that occurrence of MPs still dominantly influenced from anthropogenic activity. However, the hydrodynamic and MPs characteristic as well play an important role in MPs distributions.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies