Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ czasu przechowywania suszu z czosnku uzyskanego metodą sublimacyjną na pracę ściskania i pracę przecinania

Tytuł:
Wpływ czasu przechowywania suszu z czosnku uzyskanego metodą sublimacyjną na pracę ściskania i pracę przecinania
Autorzy:
Kramkowski, R.
Stępień, B.
Fidos, M.
Data publikacji:
2003
Słowa kluczowe:
praca ściskania
praca przecinania
suszenie sublimacyjne
czosnek
compression work
cutting work
freeze drying
garlic
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono wpływ czasu przechowywania suszu z czosnku na jego wybrane cechy mechaniczne. Przeanalizowano wpływ temperatury płyty grzejnej, sposobu dostarczania ciepła, czasu przechowywania na pracę ściskania oraz pracę przecinania suszu po rehydracji i porównano z wartościami uzyskanymi dla surowca.
The impact of time of storage of dry garlic on its chosen mechanical properties is presented. The influence of temperature of the heater, the method of heat delivery, time of storage on pressing and dry garlic cutting after rehydration was analysed and compared with properties of raw garlic.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies