Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Adsorption and inhibitive properties of methanol extract of Eeuphorbia Heterophylla for the corrosion of copper in 0.5 M nitric acid solutions

Tytuł:
Adsorption and inhibitive properties of methanol extract of Eeuphorbia Heterophylla for the corrosion of copper in 0.5 M nitric acid solutions
Autorzy:
Fouda, A. S.
Elmorsi, M. A.
Abou-Elmagd, B. S.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
acid corrosion
copper
green inhibitor
adsorption
kinetic parameters
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The adsorption and the inhibitive properties of methanol extract of Euphorbia heterophylla on copper in 0.5 M HNO3  have been studied by weight loss method at different temperatures (30-50°C), potentiodynamic polarization, electrochemical impedance spectroscopy (EIS) and electrochemical frequency modulation (EFM) techniques. Also, the surface morphology was analyzed by scanning electron microscopy (SEM). It was found that the inhibition efficiency increases with increasing extract doses and decreased with increasing temperature. The polarization data revealed that this extract acts as mixed type inhibitor. The adsorption process was more favored at lower temperatures with larger negative standard free energy. The extract was adsorbed physically on the copper surface followed Frumkin isotherm.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę (zadania 2017).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies