Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Structural Transition in SrZnO Laser Pulse Deposited Alloy

We have discovered a structural transition for the SrZnO alloy films from a wurtzite to a rock-salt structure, leading to a reduction in the (112̲0)/(0001) surface energy ratio. The films were grown by pulsed laser deposition using different SrO ratios, x. We have revealed that growth at a higher temperature, 750°C, resulted in a sharp 0002 peak at a low SrO content (5%), whereas growth at a higher SrO content (10%) resulted in a non-crystalline film with minute crystallites with a (112̲0) orientation. Generally the crystallinity decreased as the SrO content increased. No results obtained for the crystalline films showed any orientation of significant peaks besides the peak attributed to the (0001) plane, suggesting epitaxial growth. Optical measurements showed difference in transmission widows of alloys with different SrO percentage, and this was correlated to SrO influence on growth mode as indicated by scanning electron imaging. The studied SrZnO films, with SrO/(SrO + ZnO) ≤ 0.25, were grown by pulsed laser deposition using different SrO ratios, x. The effects of temperature and oxygen pressure during growth on the films’ structural properties were investigated. XRD results indicate that the film crystallinity was improved as the temperature and O2 pressure increased up to 650°C and 0.5 Torr, respectively.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę (zadania 2017).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies