Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Successive Methods for the Separation of Titanium Oxide from the Black Sands of Ecuador

Tytuł:
Successive Methods for the Separation of Titanium Oxide from the Black Sands of Ecuador
Autorzy:
Perez, S. M.
Sharadqah, S.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
ion-exchange resin
muisne
Eesmeraldas
Ecuador
black sands
titanium dioxide
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The black sands found on certain Ecuadorian beaches present a high ilmenite contents up to 50%. In this work, TiO2 was obtained from the black sands of Muisne beaches – Ecuador by combining the thermal, chemical and ion exchange treatments. For the thermal treatment, the raw material was smelted at temperature of 1100 °C using a basic flux. Subsequently, the chemical treatment was initiated in the presence of Fe0 metal using chemical digestion with HCl, and the sample was purified by separating the precipitates from a series of reactions developed at different pHs with NH4OH, Na2S and HCl. The final effluent resulting from the last HCl digestion was purified by ion exchange using Amberlite IRA 400 resin of strongly anionic character. The effluent is then treated in basic medium and the resulting precipitate is calcined. The recovery yield of the TiO2 pigment was 46% with 92% purity.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2018).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies