Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Development of Process Conditions for the Preparation of Copper Alloys Post-Production Chips for the Continuous Casting Process

Tytuł:
Development of Process Conditions for the Preparation of Copper Alloys Post-Production Chips for the Continuous Casting Process
Autorzy:
Malec, Witold
Cwolek, Beata
Brudny, Anna
Kulasa, Joanna
Marek, W.
Stolorz, K.
Wróbel, D.
Filipowicz, A.
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
waste
recycling
bronze
moisture of waste
continuous casting
odpady poprodukcyjne
recykling
brąz
wilgotność odpadów
odlewanie ciągłe
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The paper presents the results of research aimed at developing assumptions for the preparation of a charge in the form of fine scrap copper alloys (chips/shells) guaranteeing effective removal of impurities and obtaining a metal bath of the required metallurgical quality. The tests were conducted for tin-zinc-lead bronze of the CC499K grade. As part of the work, the characteristics of this type of waste available on the market were made in terms of quality and the possibility of their use for the production of both alloys and finished products, taking into account the elimination of harmful impurities that may ultimately affect the production process adversely. The subject of the work was the selection of appropriate waste cleaning methods in the form of an oily shell in the CC499K (CuZn5Sn5Pb2) grade and its drying in terms of increasing the use of impure waste from machining as scrap for direct melting. The waste was assessed in relation to individual parameters. The research was carried out on 3 groups of waste, with varying degrees of moisture.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies