Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Przegląd technik uznawanych za najlepsze dostępne według dokumentu UE – Konkluzje dotyczące BAT w zakresie produkcji mas włóknistych i papieru. Część IV. Techniki specyficzne dla wytwarzania mas mechanicznych i CTMP, przerobu makulatury oraz wytwarzania papieru

Tytuł:
Przegląd technik uznawanych za najlepsze dostępne według dokumentu UE – Konkluzje dotyczące BAT w zakresie produkcji mas włóknistych i papieru. Część IV. Techniki specyficzne dla wytwarzania mas mechanicznych i CTMP, przerobu makulatury oraz wytwarzania papieru
Autorzy:
Michniewicz, M.
Janiga, M.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
konkluzje BAT
produkcja
masy włókniste
papier
BAT conclusions
pulp production
paper production
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł jest czwartym i ostatnim z serii publikacji prezentujących najlepsze dostępne techniki wymienione i opisane w dokumencie Unii Europejskiej: Decyzja wykonawcza komisji z 26 września 2014 r. ustanawiająca konkluzje dotyczące najlepszych dostępnych technik (BAT) zgodnie z dyrektywą Parlamentu Europejskiego i Rady 2010/75/UE w odniesieniu do produkcji masy włóknistej, papieru i tektury (Dz.U. L 284/76). W częściach I (PP 8/2016 s. 505) i II (PP 9/2016 s. 574) przedstawiono techniki ogólne mające zastosowanie do wszystkich sektorów przemysłu celulozowo-papierniczego. W części III (PP 12/2016 s. 757) – najlepsze dostępne techniki specyficzne dla procesów wytwarzania chemicznych mas celulozowych: siarczanowej i siarczynowej.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies