Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

New liquid chromatography: Mass spectrometry assay for natural phytoestrogens from vegetable extracts

Tytuł:
New liquid chromatography: Mass spectrometry assay for natural phytoestrogens from vegetable extracts
Autorzy:
Vlase, L.
Popa, D.-S.
Tero-Vescan, A.
Olah, N.
Data publikacji:
2011
Słowa kluczowe:
phytoestrogens
isoflavones
LC-MS/MS
Trifolium pratense
Genista tinctoria
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A new liquid chromatography tandem mass spectrometry (LC-MS/MS) assay for the quantification of seven isoflavones (daidzin, genistin, ononin, daidzein, glycitein, genistein, and formononetin) and coumestrol in vegetable extracts was developed. The separation was performed on a Zorbax SB-C18 column with a mixture of methanol (solvent A) and 0.1% (υ/υ) acetic acid in water (solvent B) under gradient conditions at 50°C with a flow rate of 1 mL min-1. The detection of analytes was performed by electrospray ionization, negative ionisation, in non-reactive MS2 mode for aglycons or in reactive MS2 mode for glycosides. The method shows a good linearity (r2 > 0.9948) over the concentration range of 40–4000 ng mL-1 for all analytes, a good precision (CV < 11%) and accuracy (<10%). The method was successfully applied to quantify the isoflavones and coumestrol in vegetable extracts obtained from red clover (Trifolium pratense L., Fabaceae) and dyer’s greenweed (Genista tinctoria L., Fabaceae) and can be used in the chemical characterization of vegetables with phytoestrogen content.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies