Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Identyfikacja właściwości statycznych i dynamicznych zwodzonej kładki dla pieszych na wyspę Ołowiankę w Gdańsku

Tytuł:
Identyfikacja właściwości statycznych i dynamicznych zwodzonej kładki dla pieszych na wyspę Ołowiankę w Gdańsku
Autorzy:
Żółtowski, K.
Banaś, A.
Malinowski, M.
Binczyk, M.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
Gdańsk
kładka dla pieszych
kładka zwodzona
obciążenie próbne
analiza numeryczna
obciążenie dynamiczne
odpowiedź dynamiczna
footbridge
bascule footbridge
load test
numerical analysis
dynamic load
dynamic response
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono wybrane wyniki badań pod próbnym obciążeniem statycznym i dynamicznym zwodzonej kładki dla pieszych przez rzekę Motławę na wyspę Ołowiankę w Gdańsku. Dokonano również porównania tych wyników z teoretycznymi analizami numerycznymi. Konstrukcja kładki pozytywnie przeszła wszystkie badania odbiorcze i od 17 czerwca 2017 r. służy turystom i mieszkańcom Gdańska.
The paper presents the results of the research under the static and dynamic load test of pedestrian footbridge across the Motława River to Ołowianka Island in Gdansk. Comparison of these results with theoretical numerical analysis was performed. The footbridge construction has passed all tests and since June 17, 2017 it serves tourists and residents in Gdańsk.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę (zadania 2017).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies