Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Development and validation of ultra-high performance supercritical fluid chromatography method for quantitative determination of four target flavonoids components in citrus samples

Tytuł:
Development and validation of ultra-high performance supercritical fluid chromatography method for quantitative determination of four target flavonoids components in citrus samples
Autorzy:
Li, Bao Qiong
Li, Ze Ying
Li, Xin Kang
Tan, Lin Fan
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
ultra-high performance supercritical fluid chromatography
citrus samples
flavonoids
quantitative analysis
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A new method for the analysis of four target flavonoids in two kinds of citrus samples by ultra-high performance supercritical fluid chromatography (UHPSFC) method was developed. Main variables affecting the UHPSFC separation were optimized, and under the optimized conditions the four target compounds (tangeretin, nobiletin, hesperetin and naringenin) can be separated within 10 min. The UHPSFC method allowed the determination of the four target compounds in the diluted stock solutions with limit of detection (LOD) ranging from 1.08 to 2.28 μg mL⁻¹, and limit of quantification (LOQ) ranging from 1.45 to 4.52 μg mL⁻¹, respectively. The coefficients of determination (R2) of the calibration curves were higher than 0.9950. The recoveries of the four target compounds at three different concentrations were in the range of 82.4–117.6%. The validation results demonstrated that the proposed method is simple, accurate, time-saving and environment friendly, and it is applicable to a variety of complex samples such as medicine-food dual purpose herbs and functional foods.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies