Tytuł pozycji:
Wentylacja mechaniczna i klimatyzacja w obowiązującym prawie. Część 5. Produkcja żywności i przemysł spożywczy
Piąta część cyklu artykułów poświęconych błędom projektowym i wykonawczym, występującym w systemach wentylacji i klimatyzacji (cz. 1 - nr. 4/2013, cz. 2 - nr. 5/2013, cz. 3 - nr. 6-7/2013, cz. 4 - nr. 8/2013). Artykuł zawiera treści zapisów ustaw i rozporządzeń dotyczących tematu wentylacji mechanicznej i klimatyzacji oraz praktyczne uwagi i spostrzeżenia autora, sformułowane na podstawie dostrzeżonych podczas jego wieloletniej praktyki zawodowej błędów projektowych, wykonawczych, i wynikających z niewłaściwej eksploatacji instalacji. Jego piąta część poświęcona jest problemom związanym ze stosowaniem wentylacji i klimatyzacji w przemyśle spożywczym, czyli szeroko rozumianej produkcji żywności.
The fifth part of the series of articles on the projects and the errors occurring in ventilation and air conditioning (part 1 - no. 4/2013, Mon. 2 - no. 5/2013, Mon. 3 - no. 6-7/2013, part . 4 - no. 8/2013). This article contains content provisions of laws and regulations on the subject of mechanical ventilation and air-conditioning and practical remarks and observations the author, based on a perceived during his many years of professional practice of design errors, regulations, and due to improper operation of the installation. The fifth part is devoted to the problems associated with the use of ventilation and air conditioning systems in the food industry, the broader food production.