Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji: wyzwania łańcucha dostaw

Tytuł:
Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji: wyzwania łańcucha dostaw
Autorzy:
Wryk, Agnieszka
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
bezpieczeństwo żywności
łańcuch dostaw
globalne ocieplenie
food safety
supply chain
global warming
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Ryzyko bezpieczeństwa żywności w łańcuchu dostaw wynika z wielu czynników, które mogą wpływać na jakość, dostępność i bezpieczeństwo produktów spożywczych. Współczesne łańcuchy dostaw są niezwykle złożone, często obejmują wielu pośredników, a także międzynarodowe przepływy surowców i produktów. Taka struktura zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia zakłóceń na różnych etapach – od produkcji surowców, przez ich przetwarzanie, po dystrybucję do konsumentów.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr POPUL/SP/0154/2024/02 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki II" - moduł: Popularyzacja nauki (2025).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies