Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Struktura geometryczna powierzchni ze stopu tytanu WT3_1 po szlifowaniu czołowym ściernicą z regularnego azotku boru

Tytuł:
Struktura geometryczna powierzchni ze stopu tytanu WT3_1 po szlifowaniu czołowym ściernicą z regularnego azotku boru
Autorzy:
Gotowała, K.
Musiał, W.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
stopy lotnicze
materiały trudnoskrawalne
proces szlifowania
badania eksperymentalne
air alloy
grinding process
experimental research
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł dotyczy możliwości zastosowania szlifowania do obróbki części samochodowych wykonanych ze stopu tytanu. Przedstawiono strukturę geometryczną powierzchni ze stopu tytanu WT3_1 po szlifowaniu czołowym ściernicą o następującej charakterystyce geometrycznej: 6A235×10×5×5, zbudowaną z ziaren regularnego azotku boru i spoiwie ceramicznym V5. Zastosowano zmienną koncentrację ziaren (100 i 125) oraz zmienny udział elektrokorundu pęcherzykowego Traibacher (0;5 i 10%).
Article concerns the applicability of the grinding treatment of automotive parts made of titanium alloy. It shows the geometrical structure of the surface of titanium alloy WT3_1 sanding leading grinding wheel geometry with the following characteristics : 6A235×10×5×5, composed of grains of cubic boron nitride and vitrified V5. Variable is used the concentration of grains (100 and 125) and a variable part electrocorundum follicular Traibacher (0, 5 and 10 %).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies