Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Technologia pozyskiwania z olejów rybnych kwasów z rodziny omega-3 i zabezpieczenie ich przed zmianami oksydacyjnymi

Tytuł:
Technologia pozyskiwania z olejów rybnych kwasów z rodziny omega-3 i zabezpieczenie ich przed zmianami oksydacyjnymi
Autorzy:
Patkowska-Sokoła, B.
Usydus, Z.
Szlinder-Richert, J.
Bodkowski, R.
Data publikacji:
2009
Słowa kluczowe:
kwasy omega-3
zmiany oksydacyjne
olej rybny
omega-3 fatty acids
oxidative changes
fish oil
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Praca wykonana w ramach projektu rozwojowego R 05 054 02 „Opracowanie kompozycji naturalnego bioaktywnego kompleksu lipidowego (BKL) bogatego w biologiczne czynne kwasy tłuszczowe z rodziny ω-3 (DHA i EPA) oraz ω-7 (izomer kwasu linolowego 9c,11t i 10t,c12 i kwasu oleinowego t11)”, finansowanego przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies