Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Physico-Chemical Properties of Biodiesel Produced from Neem Oil

Tytuł:
Physico-Chemical Properties of Biodiesel Produced from Neem Oil
Autorzy:
Bhandare, P.
Naik, G. R.
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
Azadirachta indica
biodiesel
physio-chemical parameters
transestrification
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Biodiesel is becoming prominent among the alternatives to conventional petro-diesel due to economic, environmental and social factors. The quality of biodiesel is influenced by the nature of feedstock and the production processes employed. High amounts of free fatty acids (FFA) in the feedstock are known to be detrimental to the quality of biodiesel. In addition, oils with compounds containing hydroxyl groups possess high viscosity due to hydrogen bonding. American Standards and Testing Materials, (ASTM D 6751) recommends FFA content of not more than 0.5% in biodiesel and a viscosity of less than 6 mm2/s. In this experiment the seed oils of 30 Neem (Azadirachta indica. A. juss) biotypes were screened and evaluated for their physico-chemical parameters for their potential in biodiesel. The properties of Neem biodiesel were compared with Bureau of Indian Standards (BIS) and the fuel properties of diesel. Results showed that high amounts of FFA in oils produced low quality biodiesel while neutralized oils with low amounts of FFA produced high quality biodiesel. The quality of biodiesel from jatropha and castor oils was improved greatly by neutralising the crude oils.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies