Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effects of manufacturing methods and production routes on residual stresses of rectangular and square hollow steel sections: a review

Tytuł:
Effects of manufacturing methods and production routes on residual stresses of rectangular and square hollow steel sections: a review
Autorzy:
Abathun, Mehari Zelalem
Han, Jingtao
Yu, Wang
Data publikacji:
2021
Słowa kluczowe:
formowanie na zimno
formowanie na gorąco
naprężenie
rectangular hollow section
square hollow section
roll forming
cold forming
hot forming
hot finish
residual stress
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Rectangular and square hollow steel sections can be manufactured using either a “direct forming” or an “indirect forming” method. The production route for both “direct forming” and “indirect forming” techniques can be conducted at room temperature (cold forming) or elevated temperature (hot forming). It might also start by forming at room temperature and subsequently followed by heat treatment (hot-finishing). The manufacturing method and production route choice cause the final products that are roll-formed from the same material to possess different mechanical properties. One of the main reasons for the disparity of mechanical properties is the variation of residual stress induced during forming processes. In this paper, available numerical and experimental studies of different rectangular and square steel hollow sections manufacturing methods and production routes on residual stresses are comprehensively reviewed. Furthermore, studies on the effects of roll-forming parameters on product quality and residual stresses are integrated. Moreover, future research activities aiming to manufacture residual stresses-free rectangular and square hollow sections are recommended.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies