Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Charakterystyka logistycznego łańcucha dostaw w zakresie przepływu surowców i wyrobów gotowych w wybranych spółdzielniach mleczarskich

Tytuł:
Charakterystyka logistycznego łańcucha dostaw w zakresie przepływu surowców i wyrobów gotowych w wybranych spółdzielniach mleczarskich
Autorzy:
Jarczyński, J.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
łańcuch dostaw
przepływ surowców
przepływ wyrobów gotowych
spółdzielnie mleczarskie
supply chain
flow of raw materials
flow of products
dairy cooperatives
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przemysł mleczarski odgrywa ważną rolę w sektorze spożywczym. Jest to dział gospodarki związany z produkcją mleka, jego skupem, magazynowaniem, przerobem i dystrybucją takich produktów mleczarskich jak: mleko spożywcze, masło, śmietana, sery dojrzewające, topione i twarogowe, napoje mleczne, mleko w proszku, kazeina czy lody. W mleczarstwie przepływ surowców, materiałów, półproduktów i produktów wykracza poza pojedyncze przedsiębiorstwo i tworzy logistyczny łańcuch dostaw produktów wytwarzanych z mleka. W tym logistycznym łańcuchu dostaw produktów mleczarskich ważną rolę odgrywa nie tylko wielkość konsumpcji wyrobów gotowych z mleka, ale również ilość dostarczonego mleka surowego. W związku z powyższym celem referatu jest analiza danych w zakresie produkcji mleka surowego i produkcji wyrobów mleczarskich w wybranych spółdzielniach mleczarskich.
The dairy industry plays an important role in the food sector. It is the economic activity connected with the milk production, purchase, storage, processing and distribution of dairy products such as drinking milk, butter, cream, cheese ripening, melted and cottage cheese, milk beverages, milk powder, casein, or ice cream. In the dairy sector the flow of raw materials, intermediates and products goes beyond a single company and creates a logistics supply chain of milk products. In the logistics supply chain of dairy products an important role play not only the volume of consumption of finished milk products, but also the amount of raw milk delivered. Therefore, the goal of the paper is to analyze the data in the production of raw milk and dairy production in selected dairy cooperatives.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies