Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Optimization of production process of epoxidized soybean oil with high oxygen content through response surface methodology

Tytuł:
Optimization of production process of epoxidized soybean oil with high oxygen content through response surface methodology
Autorzy:
Zhang, Fengyan
Dong, Yonglu
Lin, Sudong
Gui, Xuefeng
Hu, Jiwen
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
soybean oil
response surface methodology
epoxidation
oxirane value
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The epoxidation process of soybean oil (SBO) and peracid produced by 50 wt% hydrogen peroxide (H2O2) and formic acid (FA) was studied with sulfuric acid (H2SO4) as a catalyst. Three reaction parameters, including reaction temperature, FA-to-SBO ratio, and H2O2-to-SBO ratio, were investigated, along with the combined effect on oxirane value (OV). Based on response surface methodology (RSM), the Box-Behnken design (BBD) was used to optimize the process parameters. According to the results, the calculated OV (7.34%) and the experimental OV (7.31%) were significantly in agreement. The product was con firmed as epoxidized soybean oil (ESO) by IR and NMR characterization methods. These results demonstrated the reliability of RSM to optimize the SBO reaction to produce ESO with high oxygen content.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies