Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Synthesis and photocatalytic performance of spongy ZnO microstructures

Tytuł:
Synthesis and photocatalytic performance of spongy ZnO microstructures
Autorzy:
Zou, Y. L.
Li, Y.
Wang, Q.
An, D. M.
Lian, X. X.
Lv, T.
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
ZnO
spongy structures
hydrothermal method
microstructures
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Spongy ZnO microstructures were synthesized via a facile hydrothermal method using zinc nitrate hexahydrate and oxalic acid as raw materials. The as-obtained ZnO were characterized by powder X-ray diffractometry (XRD), field emission scanning electron microscopy (FESEM), and transmission electron spectroscopy (TEM), respectively. The BET surface area and average pore size of the samples were determined by nitrogen adsorption-desorption analysis. Effects of precursor and hydrothermal temperature on the morphology and photocatalytic activity of the products were investigated. SEM and TEM analysis indicated that the as-obtained spongy ZnO microstructures consisted of a large amount of ZnO particles with the average size of about 100 to 150 nm. The photocatalytic activities of the spongy ZnO microstructures were evaluated by photodegradation of methylene blue (MB) under UV light radiation. The results indicated that the ZnO synthesized at 150 °C for 10 h showed the highest photocatalytic activity and the degradation ratio of MB reached 99.5 % for 60 min of UV light irradiation with the light intensity of 10 mW cm-2.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies