Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Synthesis of PMMA-HoVO4 nanocomposites by emulsifier-free emulsion polymerization: radical effects

Tytuł:
Synthesis of PMMA-HoVO4 nanocomposites by emulsifier-free emulsion polymerization: radical effects
Autorzy:
Bulbul, B.
Pekcaliskan, E. Y.
Beyaz, S.
Data publikacji:
2020
Słowa kluczowe:
PMMA
nanocomposite
holmium orthovanadate
emulsion polymerization
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Poly(methyl methacrylate)-holmium orthovanadate (PMMA-HoVO4) nanocomposites were synthesized using emulsifierfree emulsion polymerization system in two ways. In the first one, the HoVO4 nanoparticle dispersion was added to the emulsion system before or after polymerization start (in situ polymerization). In the other one, nanoparticle dispersion and polymeric latex were mixed together at room temperature (blending). Crystalline HoVO4 nanoparticles (about 60 nm) were synthesized by coprecipitation method. Three different composite latexes were synthesized by varying the potassium persulfate concentration and the time of HoVO4 nanoparticles addition. According to the dynamic light scattering analysis, the size of the polymer beads in the latexes is between 244.8 nm and 502.5 nm and the PDI values are in the range of 0.005 to 0.206. Infrared spectral analysis showed that HoVO4 caused some changes in the structure of the polymer. Luminescence measurements attempted to determine optical properties of the nanocomposites. The results have shown that HoVO4 nanoparticles do not protect their structure due to the reaction with persulfate radicals but that they enter the polymer beads and change the luminescence properties of the polymer forming a new material with different properties.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2020).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies