Tytuł pozycji:
Elementy wpływające na bezpieczeństwo produktów w łańcuchu dostaw żywności w Polsce
Dostarczanie żywności do miejsc, gdzie konsument dokonuje jej zakupu jest ostatnim ogniwem łańcucha logistycznego. Ważne jest, aby każdy element w tym ogniwie nie zawiódł oraz aby nie popełniano błędów, które mogą spowodować opóźnie-nia lub wystąpienie braków dostaw. Współcześnie rosną wymagania, jakie stawiane są dostawcom. Powstaje coraz więcej centrów logistycznych i dystrybucyjnych, które działają w celu usprawnienia rozprowadzania żywności. Celem artykułu jest ukazanie podstawowych elementów wpływających na sprawną alokację produktów żywnościowych na rynku oraz czynników warunkujących ich wysoką jakość.
Providing food to the places where consumers make their purchase is the last link in the logistics chain. It is important that each element in the cell did not disappoint and that no error has been committed, which may cause delays or supply shortages occur. Today, increasing demands that are placed on suppliers. More and more logistics and distribution centers that work to improve the distribution of food. The aim of the study is to present the basic elements affecting the efficient allocation of food products on the market and the factors determining their quality.