Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Cross-correlation-based method vs. classical FFT for spectral analysis of impulse response

Tytuł:
Cross-correlation-based method vs. classical FFT for spectral analysis of impulse response
Autorzy:
Kotowski, A.
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
spectral analysis
FFT
cross-correlation
Hilbert transform
envelope
spectral resolution
analiza widmowa
szybka transformacja Fouriera
korelacja krzyżowa
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The paper presents comparison of results of impulse response spectral analysis that has been obtained using a method based on cross-correlation with results obtained using classical FFT. The presented non-Fourier method is achieved by correlating the analyzed signal and reference single-harmonic signals and using Hilbert transform to obtain an envelope of cross-correlation. The envelope of cross correlation makes it possible to calculate appropriate indicator and make its plot in frequency domain as a spectrum. The spectrum obtained this way has its advantage over the FFT that the spectral resolution does not depend on duration of signal. At the same time, the spectral resolution can be much greater than spectral resolution resultant from FFT. Obtained results show that presented non-Fourier method gives frequency readout more accurate in comparison to FFT when the impulse response is a short-time signal e.g. few dozen of miliseconds lasting.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies