Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Podstawy analizy oddziaływania zakładów przetwórstwa rolno-spożywczego na środowisko

Tytuł:
Podstawy analizy oddziaływania zakładów przetwórstwa rolno-spożywczego na środowisko
Autorzy:
Wojdalski, J.
Dróżdż, B.
Data publikacji:
2004
Słowa kluczowe:
przetwórstwo rolno-spożywcze
środowisko
oddziaływanie
food processing
environment
impact
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Zakłady przemysłu rolno-spożywczego mają specyficzne cechy wynikające z ilości i składu chemicznego przerabianych surowców, technologii produkcji, jakości i ilości spalanego paliwa oraz zużywanej wody. Wywołuje to zróżnicowane oddziaływanie obiektów produkcyjnych na środowisko. W pracy podjęto próbę usystematyzowania czynników, które mogłyby posłużyć do obiektywnej analizy tego oddziaływania i skutków dla środowiska.
Food processing plants have characteristic features following from the quantity and chemical composition of processed raw materials, production technology, the quality and quantity of fuel and water consumption. It produces the diversified effects of processing plants on the environment. The approach to systematize the factors which could be used for an objective analysis of these effects exerted on the environment have been undertaken.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies