Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mathematical modeling of radiofrequency ablation during open-heart surgery

Tytuł:
Mathematical modeling of radiofrequency ablation during open-heart surgery
Autorzy:
Stasiuk, Yurii
Vitaliy, Maksymenko
Sychyk, Maryna
Data publikacji:
2020
Słowa kluczowe:
arrhythmia
coagulation
heart
modeling
radiofrequency ablation
resistive heating
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
In this article a three-dimensional mathematical model of radiofrequency ablation during open-heart surgery is presented. It was developed to study temperature field distribution into myocardial tissue. This model uses an anatomically correct 3D model for the left atrium, obtained by magnetic resonance imaging (MRI) processing of a patient; takes into account thermoelectric characteristic differences depending on the area of electric current application; considers cooling by the air flow. An ex-vivo experiment on the pig’s heart was performed where the depth of myocardium tissue damage was measured for the model validation. It was shown that the deviation of the model data from the experiment is within the limits of instrumental measurement error. The developed model is proposed to be used for heart ablation procedures planning, or new equipment development.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2020).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies