Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Impact from Counterion Nature on Current Transfer Through Structural Fragments of Sulphocationic Resin

Tytuł:
Impact from Counterion Nature on Current Transfer Through Structural Fragments of Sulphocationic Resin
Autorzy:
Malovanyy, Myroslav
Kononenko, Natalia
Demina, Olga
Petrushka, Kateryna
Data publikacji:
2019
Słowa kluczowe:
ion-exchange resin
counter-ions
extended three-wire model
conductivity
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The parameters of an extended three-wire model of ion-exchange materials conductivity, which characterize the current particles flowing through various structural fragments of the ion exchanger, were calculated based on the concentration dependence of the sulphocationite KU-2 resin electrical conductivity in electrolyte solutions of different nature. It was shown that most of the current in the resin is transferred through the channel with a consecutive arrangement of conducting gel and solution phases, regardless of the counterion nature. The differences in model parameters for the resin in the salt and proton form, related to the specific mechanism of proton transfer, confirmed the adequacy of the applied approach to the estimation of the counterion nature effect on the current transfer in resin.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2019).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies