Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Experimental researches of the mass-exchange processes dynamics in the propane hydrate synthesis

Tytuł:
Experimental researches of the mass-exchange processes dynamics in the propane hydrate synthesis
Autorzy:
Kutnyi, Bogdan
Pavlenko, Anatoliy
Data publikacji:
2019
Słowa kluczowe:
gas hydrates
specific mass transfer
experimental studies
hydrate formation rate
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
For the hydrate synthesis technology intensification, the study of mass transfer processes at the interfacial surface is important. In the article experimental setup and the results of field experiments to determine the mass transfer processes dynamics that occur during the propane hydrate synthesis are presented. Scientific novelty is to establish the quantitative characteristics of the time influence on the mass transfer processes intensity at the interfacial surface in the gas hydrates existence conditions. Based on the experimental studies results, the mass transfer comparison in the hydrate formation area and beyond it has been made. The practical significance of the research results is to determine the quantitative indicators of the mass transfer processes rate in the conditions of propane hydrate formation. The work results can be used to design equipment for the gas hydrates synthesis.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2019).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies