Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effects of inorganic nanoparticles on mechanical and morphological properties of wood flour-polypropylene nano composites

Tytuł:
Effects of inorganic nanoparticles on mechanical and morphological properties of wood flour-polypropylene nano composites
Autorzy:
Ismaeilimoghadam, S.
Masoudifar, M.
Nosrati, B.
Shamsian, M.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
wood polymer composite
inorganic nanoparticles
reinforcing additives
particle dispersion
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
This research was conducted to examine the effect of SiO2 and TiO2 nanoparticles on the mechanical and morphological properties of wood flour-polypropylene nanocomposites. For this purpose, 60 (wt.%) wood flour was mixed with polypropylene. 4% maleic anhydride polypropylene was also used in all the compounds as a coupling agent. In addition, SiO2 and TiO2 nanoparticles were used as mineral fillers at 0, 1, 3 and 5%. The mixing process was performed inside an extruder and the test specimens were prepared by injection molding method. Bending and tensile tests were then performed on the specimens according to the ASTM standard. Scanning electron microscopy (SEM) was also used to show the distribution of nanoparticles over the composite substrate. The results showed that the composites containing nano-SiO2 had more favorable mechanical properties compared to those containing nano-TiO2. On the other hand, increasing the nanoparticles from 0 to 3% led to an increase in mechanical strength, however, the addition of more nano-fillers resulted in a significant decrease in mechanical strength. The results of SEM also showed a proper dispersion of nanoparticles at 1 and 3% levels, but using 5% nanoparticles caused the particles to aggregate on the composite substrate.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies