Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The impact of the shape of screen openings on groundwater flow to a deep drilled well

Tytuł:
The impact of the shape of screen openings on groundwater flow to a deep drilled well
Autorzy:
Wilk, B. K.
Urbański, A. J.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
deep drilled well screen
FEM
Z_Soil
groundwater flow
filtr studni wierconej
MES
filtracja
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The authors propose a supplementary method for modelling seepage flow around a deep drilled well screen. The study applies 3D numerical modelling (FEM) in order to provide an in-depth analysis of the seepage process. The analysis of flow parameters (flux distribution q(x, t) and pressure distribution p) was conducted using the ZSoil.PC software system. The analysis indicates that the shape of perforation is of secondary importance during deep bore well screen selection.
Autorzy proponują uzupełniającą metodę modelowania filtracji wokół filtru studni głębinowej. W pracy zastosowano modelowanie numeryczne 3D (MES) w celu dogłębnej analizy parametrów procesu filtracji. Analizę parametrów filtracji (rozkład prędkości filtracji q(x, t) oraz rozkład ciśnienia p) przeprowadzono za pomocą systemu MES ZSoil.PC. Analiza wykazała, że kształt perforacji ma drugorzędne znaczenie podczas selekcji filtru studni głębinowej.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2018).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies