Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Stylistic peculiarities, features of the use of building materials and structures in buildings of the latter half of the nineteenth century and the early twentieth century, and methods for their restoration (evidence from Ukraine)

Tytuł:
Stylistic peculiarities, features of the use of building materials and structures in buildings of the latter half of the nineteenth century and the early twentieth century, and methods for their restoration (evidence from Ukraine)
Autorzy:
Orlenko, Mykola
Buzin, Ivan
Data publikacji:
2019
Słowa kluczowe:
restoration
period of multi-stylishness
stylistic features
Ukraine
restauracja
okres różnorodności stylów
cechy stylowe
Ukraina
Język:
angielski
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The article describes the period of multi-stylishness in the architecture of buildings of the second half of the 19ᵗʰ century – beginning of the 20th century, and it is proved that building materials and constructions which were used at that time, determined the current restoration methods.
W artykule omówiono okres różnorodności stylów w architekturze budynków z 2. połowy XIX wieku i początku XX wieku, oraz wykazano, że materiały budowlane oraz konstrukcje, które zastosowano w tamtym okresie, wpłynęły na dobór metod ich rewaloryzacji.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2019).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies