Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Reservoir Characterization of the Pre-Cenomainian Sandstone: Central Sinai, Egypt

Tytuł:
Reservoir Characterization of the Pre-Cenomainian Sandstone: Central Sinai, Egypt
Autorzy:
El Sayed, Abdel Moktader A.
El Sayed, Nahla A.
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
reservoir
sandstone
porosity
permeability
Egypt
zbiornik
piaskowiec
porowatość
przepuszczalność
Egipt
Formacja Baharyia
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Fifty-one sandstone core samples obtained from wadi Saal area. They are belonging to the Pre-Cenomanian age. These samples were subjected to various laboratory measurements such as: density, porosity, permeability, electrical resistivity, grain size analysis and ultrasonic wave velocity. The parameters describing reservoir properties are outlined. Packing index, reservoir quality index, flow zone indicator and pore throat radius (R35 and R36) were calculated. The obtained interrelationships among these parameters allowing to improve petrophysical knowledge about the Pre-Cenomanian reservoir information. The obtained rock physics models could be employed with some precautions to the subsurface existences of the Pre-Cenomanian sandstone reservoirs especially in the surrounding areas.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2024).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies