Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Effect of Non-Metallic Inclusions Formed as a Result of Deoxidation on the Fatigue Strength of 15CrNi6 and 16MnCr5 Steel

Tytuł:
The Effect of Non-Metallic Inclusions Formed as a Result of Deoxidation on the Fatigue Strength of 15CrNi6 and 16MnCr5 Steel
Autorzy:
Lipa, S.
Sawicki, J.
Dybowski, K.
Pietrasik, R.
Januszewicz, B.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
fatigue strength
non-metallic inclusions
thermo-chemical treatment
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
This paper presents the findings of fatigue strength tests of 15CrNi6 steel following low-pressure carburizing and oil quenching, subjected to cycles of one-sided three-point bending. The fatigue fractures were compared with the results of fatigue strength studies of 16MnCr5 steel following low-pressure carburizing and nitrogen quenching. The fatigue tests for 16MnCr5 steel were conducted as part of a high-cycle resonance test, with a pendular bending load. The study also involved an analysis of the effects on non-metallic inclusions in the structure on the mechanism of fatigue destruction. The inclusions were found to initiate fatigue cracks. In both cases, a similar method of a fatigue fissure initiation was observed, independent of the study method or specimen material.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2018).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies