Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Multifunctional emulsion structures for encapsulation and modified release of active ingredients

Tytuł:
Multifunctional emulsion structures for encapsulation and modified release of active ingredients
Autorzy:
Dłuska, E.
Markowska-Radomska, A.
Metera, A.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
multiple emulsions
encapsulation process
release rate
release mechanism
emulsje wielokrotne
proces enkapsulacji
szybkość uwalniania
mechanizm uwalniania
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper presents the results of encapsulation of biologically and chemically active ingredients, such as living cells and drugs within multiple emulsions and release coencapsulated drugs with the rate controlled by physicochemical properties of emulsions. The influence of process parameters in a Couette-Taylor flow bioreactor on the obtained emulsions structures, rate and mechanisms of release and the possibility to modify the release profiles have been discussed and presented.
Praca dotyczy wyników badań enkapsulacji substancji biologicznie i chemicznie czynnych takich jak leki i żywe komórki w emulsjach wielokrotnych oraz procesu ko-uwalniania z szybkością kontrolowaną parametrami fizykochemicznymi emulsji. W pracy przedyskutowano wpływ parametrów procesowych w bioreaktorze z przepływem Couette’aTaylora na otrzymywane struktury emulsji oraz szybkość i mechanizm procesu uwalniania oraz możliwość modyfikacji krzywych uwalniania.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies