Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

System jakości w pozyskiwaniu mleka

W artykule opisano kolejne kroki tworzenia systemu jakości wg norm ISO 9000 dla gospodarstwa rolnego ukierunkowanego na produkcję mleka. Pokazano jak ważne jest właściwe przygotowanie systemu jakości oraz tendencje światowe we współczesnej gospodarce rolnej, rozumianej nie tylko jako produkcja żywności dla ludzi i zysku dla gospodarza, ale również jako działania ekologicznego. Zaproponowano użycie komputerów do tworzenia i archiwizacji systemu jakości.
The paper presents further steps in creating the quality system as per the ISO 9000 norms for a farm specialising in milk production. It shows the importance of preparing the quality system and worldwide trends in contemporary agricultural economy, understood not only as producing food for the people and profit for the farmer, but environmental activity. The work suggests using computers for creating and archiving the quality system.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies