Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Methods of comparison of surface texture based on fractal dimension and Hotelling’s T2 test

Tytuł:
Methods of comparison of surface texture based on fractal dimension and Hotelling’s T2 test
Autorzy:
Gogolewski, Damian
Data publikacji:
2019
Słowa kluczowe:
face milling
fractal dimension
surface roughness
test
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Comparative analysis of the surface texture of machine parts can be successfully carried out using statistical tests. The paper presents a methodology of method used to compare the surface texture by applying Hotelling’s T2 test as well as a method used to evaluate surface topography by applying fractal dimension. The tests were carried out on samples produced with the use of face milling process for four types of materials. The following types of steel were used: 40HM, C45, NC6 and WCL. For each type of material, four areas were machined with the same machining parameters. Based on these results a decision was made whether the surfaces, despite the same machining conditions, were significantly different from each other. Furthermore, the analysis indicated that the fractal dimension enabled to characterise signal irregularities in quantitative and qualitative way.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2020).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies