Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Physical Mechanical Properties of Medical Socks Proposed for Diabetic Foot Syndrome Sampled from the Market

Tytuł:
Physical Mechanical Properties of Medical Socks Proposed for Diabetic Foot Syndrome Sampled from the Market
Autorzy:
Darwish, Heba
Abdel-Megied, Zeinab
El Geiheini, Adel
Data publikacji:
2019
Słowa kluczowe:
diabetic socks
knitted construction
knitted hosiery
fabric comfort
skarpetki cukrzycowe
dzianina
wyroby pończosznicze
komfort tkaniny
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Diabetic disease and its chronic complications is a public health problem that affects millions of people all over the world. Feet diabetics need private care by using appropriate shoes and socks, to avoid friction, sweating and high temperature. Diabetic socks have to attain an effective thermal comfort and higher appraisal performance. To achieve these conditions, the diabetic socks have to attain comfortable fit, no pressure points or seams on fingers, suitable size, classified as spring-summer or autumn-winter and also to avoid high temperature. The specifications of the diabetic socks sold in the market consist of its material combination, size and chemical treatments. No definite physical mechanical properties of diabetic socks are proposed. Diabetic socks taken from the market, with appropriate price, were evaluated for both thermal and non-thermal properties. The tested samples demonstrate a great variability’s in the fabric construction and properties. By analyzing the tested socks, the proposed values concerning the properties of diabetic socks for summer and winter are introduced. Moreover, relative geometrical mean of thermal comfort properties was proposed for determining a global measure of diabetic sock properties.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2019).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies