Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Exploiting social capital for recommendation in social networks

Tytuł:
Exploiting social capital for recommendation in social networks
Autorzy:
Souza, Paulo Roberto de
Durao, Frederico Araujo
Almeida, João Paulo Dias de
Data publikacji:
2022
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Many computational techniques have been proposed by social networks to analyze the users' behaviors to recommend relevant content for them. Social networks generate a huge volume of information, which users cannot consume, generating a problem known as information overload. This way, filtering relevant information to help users with this problem becomes necessary. Social networks have many available features, such as relationships and interactions, which can be used to investigate the users' behaviors regarding news on their feed. The value of news can be defined as Social Capital, which is used by this work to model the user's preferences. This paper aims to investigate, model, and quantify interactions on social networks by exploiting social capital to develop a recommender system. Hence, in order to evaluate recommendations, an experiment was conducted with real users. Results show that our proposal was able to generate relevant recommendations on at least 62\% of the scenarios.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies