Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Multi-pharmaceuticals analysis in fish by continuous series solid-phase extraction coupled with UPLC-MS/MS

Tytuł:
Multi-pharmaceuticals analysis in fish by continuous series solid-phase extraction coupled with UPLC-MS/MS
Autorzy:
Gao, Lei
Wang, Peng
Chen, Zhongxiang
Tang, Shizhan
Wu, Song
Li, Gang
Qin, Dongli
Data publikacji:
2022
Słowa kluczowe:
series solid-phase extraction
s-SPE
ultra performance liquid chromatography triple quadruple tandem mass spectrometry
UPLC-MS/MS
multi-pharmaceuticals
fish
food safety
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Pharmaceuticals which are widely used in aquatic can easily migrate into the environment and aquatic animals, and can increase the risk of drug resistance and allergic symptoms if consumed by humans. In order to achieve high-throughput analysis of pharmaceuticals with different physical and chemical properties from complex matrices, we developed a new method for various types pharmaceuticals in fish and shrimp tissue. Series solid-phase extraction (s-SPE) with different adsorbents was selected for extracting and purifying analytes with different paddings. s-SPE were combined with ultra performance liquid chromatography triple quadruple tandem mass spectrometry (UPLC-MS/MS) for the detection of 30 pharmaceuticals antibiotics in fish samples. This method was stabilized and reliable to determinate the pharmaceuticals in fish and shrimp samples. As the method combined multiple Chinese national standards method, it could be easily treat the multi-pharmaceuticals from the fish and shrimp samples once time. It provided for both quantitative and qualitative methods and they could be applied to single- or multi-residue methods.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies