Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Improving the efficiency of soft electron ionization by using the oscillatory movement of electrons

Tytuł:
Improving the efficiency of soft electron ionization by using the oscillatory movement of electrons
Autorzy:
Huang, Ze-Jian
Jiang, You
Dai, Xin-Hua
Zhou, Ming-Fei
Fang, Xiang
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
online mass spectrometer
soft electron ionization
electron oscillation
virtual cathode
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
In process analytical chemistry, mass spectrometry analysis using a soft electron ionization (EI) source has qualitative advantages. However, the relatively small ionization cross-section of soft EI leads to lower sensitivity. To address this issue, a novel method has been developed to enhance the sensitivity of soft EI by utilizing a dual electron repeller and an ionization chamber to form a U-shaped electric field, causing electrons to oscillate within the field and effectively increasing the electron collision cross-sectional area. By combining with an electron lens, the virtual cathode effect at low electron energy can be reduced or even eliminated, thereby improving ionization efficiency. This method has resulted in a significant increase in signal intensity for m/z 18(H2O), with a factor of 4.2 at an electron energy of 25 eV and a factor of 3.75 at 20 eV, compared to the electron receiving mode. Additionally, it reduces the required emission current, which is beneficial for prolonging the life of the filament. The proposed technique is expected to expand the application of soft EI, particularly for rapid online analysis in process analytical chemistry such as catalyst research and chemical reaction process monitoring.
This work is supported by the National Key R&D Program of China (No. 2021YFF0600202, 2016YFF0102603, 2017YFF0206204, and 2018YFF0212503).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies