Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Characteristics of nanostructure dye-sensitized solar cells using food dyes

Tytuł:
Characteristics of nanostructure dye-sensitized solar cells using food dyes
Autorzy:
Hosseinnezhad, M.
Rouhani, S.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
dye sensitized solar cell
conversion efficiency
food dyes
optical absorption
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Dye-sensitized solar cells (DSSCs) were prepared using various food dyes. Food dyes are economically superior to organometallic dyes since they are nontoxic and inexpensive. The spectrophotometric evaluation of chosen food dyes in solution and on a TiO2 substrate show that the dyes form J-aggregation on the photoelectrode substrate. Oxidation of potential measurements for used food dyes ensured an energetically permissible and thermodynamically favorable charge transfer throughout the continuous cycle of a photo-electric conversion. The performance of dye-sensitized solar cells based on food dyes was studied. The results illustrate that the dye containing carboxylic acid and sulfonic acid as the acceptor group gave the maximum conversion efficiency 4.20%.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies