Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Determination of the aglycon moieties of glycosidically bound compounds in Flos Chrysanthemi by GC × GC–TOFMS

Tytuł:
Determination of the aglycon moieties of glycosidically bound compounds in Flos Chrysanthemi by GC × GC–TOFMS
Autorzy:
Zhou, Y.
Huang, G.
Li, X.
Chen, F.
Liu, H.
Yang, Y.
Fan, Z.
Jiang, J.
Yang, J.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
GC × GC–TOFMS
aglycon moieties
MTBE extraction
enzymatic hydrolysis
Flos Chrysanthemi
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A credible method for determination of the aglycon moieties of glycosidically bound aroma compounds in Flos Chrysanthemi by comprehensive two-dimensional gas chromatography–time-of-flight mass spectrometry (GC × GC–TOFMS) has been proposed. The aglycon moieties of glycosidically bound aroma compounds were isolated using methyl-tert-butyl ether (MTBE) extraction following enzymatic hydrolysis. The GC × GC–TOFMS analysis was performed to comprehensively identify different forms of the released aroma components in Flos Chrysanthemi. The result shows that the limit of detection of the released aglycon moieties ranged from 0.3 to 3.1 ng/mL, the recovery of the released 1-octanol was better than 98.3%, and the intra-day and inter-day precisions of this method were 0.2 to 8.9% and 1.3 to 9.1%, respectively. The proposed method was applied to the analysis of four types of Flos Chrysanthemi (Chuju, Boju, Hangju, and Gongju). A total of 60 aglycon moieties of interest were identified in the four types of Flos Chrysanthemi. These aglycones mainly consisted of aliphatic, aromatic, monoterpene, C13-norisoprenoids, and miscellaneous compounds.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2018).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies