Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of Final Rolling Temperature on Microstructure, Properties and Texture of Hot Rolled Strip by New Endless Rolled Line

Tytuł:
Effect of Final Rolling Temperature on Microstructure, Properties and Texture of Hot Rolled Strip by New Endless Rolled Line
Autorzy:
Li, Chaoyang
Tian, Peng
Zhao, Zhipeng
Liang, Xiaohui
Wang, Shuhuan
Kang, Yonglin
Luo, Xian
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
final rolling temperature
microstructure
properties
texture
hot rolled plate
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Donghua steel continuous casting-rolling (DSCCR) line is a new endless rolling line in which tunnel heating furnace is added before and after roughing mills to change the temperature field of slab and intermediate slab, but this change will affect the microstructure and properties of hot rolled plate. Therefore, the microstructure evolution, mechanical properties, texture analysis, hole expanding and earing test of 2.0 mm thick hot rolled plate produced by DSCCR line at different final rolling temperature of 860°C, 840°C and 820°C are studied. The results show that with the decrease of final rolling temperature, there is an obvious layered microstructure distribution along the thickness direction, and the surface coarse grain area gradually expands inward, at the same time the morphology of cementite also changed from large multi domain lamellar pearlite and long rod cementite to small single domain lamellar pearlite and short rod cementite. The engineering stress-strain curves have discontinuous yield with the yield elongation of 4-5% and the elongations are more than 35%. EBSD analysis shows that small angle grain boundaries and deformed grains increase significantly with the decrease of final rolling temperature, and are mainly distributed in fine grain area. Hole expanding and earing tests show that with the decrease of final rolling temperature, the earing performance decreased but the limiting hole expanding ratio is similar.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies