Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Al-Pillared-Montmorillonite (AlPMt)/Poly(Methyl Methacrylate)(PMMA) Nanocomposites: The Effects of Solvent Types and Synthesis Methods

Tytuł:
Al-Pillared-Montmorillonite (AlPMt)/Poly(Methyl Methacrylate)(PMMA) Nanocomposites: The Effects of Solvent Types and Synthesis Methods
Autorzy:
Kizilduman, B. K.
Alkan, M.
Doğan, M.
Turhan, Y.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
Poly(methyl methacrylate)
Al-pillared-montmorillonite
nanocomposite
thermal stability
nanokompozyt
stabilność termiczna
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Al-pillared-montmorillonite (AlPMt)/poly(methyl methacrylate)(PMMA) nanocomposites were synthesized via melt blending method (MBM) and solution blending method (SBM). FTIR-ATR spectroscopy proved the interaction of AlPMt with PMMA polymer matrix. The thermogravimetric and differential scanning calorimeter analyses showed that the thermal stability and the glass transition temperature (Tg) of polymer matrix shifted to higher temperatures with increasing AlPMt content. Images showed that AlPMt dispersed at nanometer scale in polymer matrix. Contact angle measurements demonstrated that the hydrophilicity of the PMMA increased with incorporation of AlPMt. However, the thermal stability of clay/polymer nanocomposites (CPNs) was significantly changed with CPN preparation method.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę (zadania 2017).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies