Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Właściwości barierowe współczesnych materiałów opakowaniowych

Tytuł:
Właściwości barierowe współczesnych materiałów opakowaniowych
Autorzy:
Leks-Stępień, J.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
materiały opakowaniowe
pakowanie żywności
właściwości barierowe
wysoko barierowe opakowanie
packaging materials
food packaging
barrier properties
high barrier packaging
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Wyroby opakowaniowe ewoluują eksponując różne funkcje, poczynając od prostych metod pakowania, łatwości użytkowania, ergonomicznego kształtu, marketingu w punkcie sprzedaży, zmniejszenia masy, redukcji materiału, zabezpieczenia przed fałszowaniem, aż do ograniczenia oddziaływania na środowisko. W przypadku opakowań do żywności ważne jest, aby opakowanie nie tylko chroniło, ale również zapewniało jakość i trwałość produktu. Zapotrzebowanie konsumentów na wygodne i wysokiej jakości produkty spożywcze coraz bardziej zwiększa wpływ opakowań na żywność. Optymalnie zaprojektowane i dobrane opakowanie może zmniejszyć ilość marnowanej żywności. Ważnym wymogiem przy wyborze systemów pakowania żywności są właściwości barierowe materiału opakowaniowego. Wysoko barierowe opakowanie pomaga zachować bogate smaki i aromaty, tworząc szczelnie zamknięty system.
Packaging products evolve displaying various functions ranging from simple packaging methods, ease of use, ergonomic shape, point of sale marketing, weight and material reduction, protection against counterfeiting to reducing environmental impact. In the case of food packaging it is important that the packaging not only protects, but also ensures the quality and durability of the product. Consumer demand for convenient and high-quality food products are more and more increasing the impact of food packaging. Optimally designed and matched packaging can reduce the amount of food wasted. An important requirement in the selection of food packaging systems are the barrier properties of the packaging material. High barrier packaging helps to maintain rich flavors and aromas, creating a tightly closed system.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies