Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of the cooling rate on the non-isothermal crystallization of isotactic polypropylene modified with sorbitol derivative and silsesquioxane

Tytuł:
Influence of the cooling rate on the non-isothermal crystallization of isotactic polypropylene modified with sorbitol derivative and silsesquioxane
Autorzy:
Dobrzyńska-Mizera, M.
Barczewski, M.
Dudziec, B.
Sterzyński, T.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
isotactic polypropylene
silsesquioxane
sorbitol derivative
crystallization
polipropylen izotaktyczny
silseskwioksan
pochodna sorbitolu
krystalizacja
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The influence of 1,3:2,4-bis(3,4-dimethylbenzylidene) sorbitol (DMDBS) and tetrasilanolphenyl silsesquioxane (phPOSS) on the modification of isotactic polypropylene (iPP) was investigated. In particular, dependency of crystallization behavior on the cooling rate was determined. To understand these effects the results of differential scanning calorimetry (DSC) measurements and the crystallization curves were analyzed.
W niniejszym artykule opisano modyfikację izotaktycznego polipropylenu za pomocą 1,3:2,4-bis(3,4-dimetylobenzylideno)sorbitolu (DMDBS) oraz tetrasilanolofenylosilseskwioksanu (phPOSS). W szczególności zbadano zależność przebiegu procesu krystalizacji od szybkości chłodzenia w przypadku polipropylenu modyfikowanego układem DMDBS/phPOSS. W tym celu przeprowadzono badania metodą skaningowej kalorymetrii różnicowej (DSC) oraz analizowano przebieg krzywych krystalizacji.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies