Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Need of the Revision of Passenger Ships’ Stability Criterion on Account of Turning

Tytuł:
The Need of the Revision of Passenger Ships’ Stability Criterion on Account of Turning
Autorzy:
Szozda, Z.
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
Ship Stability
Passanger Ship
Turning of Ship
Passanger Ship's Stability
Stability Criteria
Passanger Ship's Stability Criterion
International Code on Intact Stability
Ship’s Heel
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The angle of heel on account of turning is one of the mandatory stability criteria for passenger ships. Formula used for calculations of this criterion contained in the International Code on Intact Stability [13] is criticized at present. Agendas of the Sub-committee on Ship Design and Construction (SDC) for the first (2014) and the second (2015) sessions contain the item on revision of this criterion and corresponding regulation. The paper presents some shortcomings of the criterion. Turning tests of a freely maneuvering model of a passenger ship have been executed aiming at gathering data for the future discussion and its facilitation. The paper presents results of the tests together with preliminary conclusions that confirm the need of the revision of the regulation and put forward concerns on application of such values as initial metacentric height (GMo) and righting lever curve (GZ(?)) calculated for a ship laying still for calculation of a ship’s heel caused by turn.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies